Pogosta vprašanja

Tu si preberite pogosta vprašanja po telefonu ali preko emaila in seveda naše odgovore. Odgovori vam bodo zagotovo prišli zelo prav, sploh če prvič naročate pri nas.


1. Ali lahko prinesem svojo majico?

Odgovor: Tiskamo samo na majice, ki so kupljene pri nas. Če kakšnega izdelka ni na zalogi, ga lahko naročimo posebej za vas.
V trgovini je na voljo več modelov: klasična moška majica, klasična ženska telirana majica, majica brez rokavov z elastanom, moška ali ženska majica z elastanom, otroška majica, nosečniška majica v veliko barvah in velikostih in pulovarji s kapuco. Verjamemo, da bi se našla prava majica za vas. Če pa imate predlog o drugačni majici, nam seveda zaupajte svoje želje in dobavimo tudi druge modele. 

Priporočamo vam, da nas obiščete in majico tudi pomerite ter naročite osebno pri nas v Koloseju.
Izjemoma potiskamo tudi vaše izdelke - če imate kos šiviljskega blaga, posebno krojen izdelek ali nogometni dres, na katerega si resnično želite potiskati unikatno sliko ali napis, vam bomo izpolnili željo. Pogoj za tiskanje na prinešeni izdelek je podpisana izjava v naši knjigi, da za napake pri tisku ali slabo vzdržljivost tiska odgovarjate vi (kupnine vašega izdelka ne vračamo, ne računamo pa ponesrečenega tiska).
 

2. Ali sprejemate naročila po telefonu?

Odgovor: Žal, ne. Telefon je namenjen le za deljenje informacij. V Garderobi se strogo držimo pravila, da naročil ne sprejemamo preko telefona. Zakaj?
Ker se hitro zgodi napaka pri tisku. Ponavadi potem manjka kakšna črka v tekstu, potiskamo napačno barvo ali napačno velikost majice, narobe napišemo naslov...
In ker ne želimo delati napak, prosimo, da nam pošljete e-mail z vsemi informacijami in željami o tiskanju. 
 

3. Koliko časa traja, da potiskate majico? 

Odgovor: Odvisno, kako naročite (spodaj je primer za tiskanje ene majice):
1. Osebno v trgovini: od 1 ure naprej, odvisno od zasedenosti strojev
2. Preko e-maila: ko je naročilo plačano po predračunu ali preko spletne banke (pošljite nam potrdilo o plačilu), pričnemo z izdelavo predogleda, ki ga potrdite pred tiskom. Majico nato potiskamo v istem dnevu oziroma vam sporočimo, kdaj bo pripravljena za prevzem.
3. Preko spletne strani - osebni prevzem: Če ste izbrali opcijo, da boste plačali po predračunu, bomo čakali na vaše plačilo in nato pričeli z izdelavo.
To lahko traja tudi nekaj dni. Raje izberite opcijo plačila Kreditna/debetna ali Paypal. Spletnih naročil ni možno plačati ob prevzemu.
4. Preko spletne strani - dostava na dom: Cca. tri dni. 
 

4. Ali je manjši tisk cenejši?

Odgovor: Običajno je manjši tisk cenejši, je pa cena odvisna tudi od zahtevnosti naročila. Za točno ceno nam pošljete grafiko in dimenzije tiska, barvo in število majic na email garderoba@me.com. Pripravili vam bomo ponudbo.


5. V kakšnem formatu mora biti datoteka?

Odgovor:
- PNG format (s transparenco) za tiskanje slike na temno majico
- PNG ali JPG format za tiskanje na bele majice 
- PDF format (vektorske grafike) za tiskanje na svetle ali temne majice
V Garderobi uporabljamo programa Adobe Illustrator in Adobe Photoshop.
Datoteke nam prinesite na ključku ali pošljite preko e-maila. Če imate analogno fotografijo, vam jo lahko skeniramo (doplačilo 2 eur z DDV).
Dokumentov v DOC formatu (Word) ne sprejemamo v tisk. Exportirajte DOC dokument v PDF.

6. Ali tiskate na brisače? Ali ponujate vezenje?

Odgovor: Na bombažne brisače ni možno tiskati. Zaradi navpičnih vozličastih vlaken se barva težko prime, vezenja pa žal ne ponujamo. Z veseljem pa vam koga priporočamo, če kdaj potrebujete izdelke in storitve, ki jih v naši redni ponudbi ni.